i Livet

En söt historia

Så kom dagen då jag gick från noko-alumne til ex-noko alumne… Igår fick jag synat mitt rum, och tacksamt nog godkännt mina badrumsflisor. Jag har säkert gnuggat och polerat i tio timmar!

Ikväll är kvällen då jag ska komma förbi och baka den klassiska “utflyttarkakan” som är en viktig tradition på kollegiet. Och vad är bättre än en extra kladdig chokladkaka! Jag har faktiskt fått önskemål om en specifik kaka som jag bakade hösten 2006, då jag flyttade in… men eftersom att jag aldrig bakar efter recept och därför inte har en aning om vad det var jag kokade ihop den söndagskvällen för snart 2 1/2 år sedan, så får jag improvisera.

Det blir en kväll med choklad, rödvin och något så feminint som filmen Mamma-Mia! Det kan inte bli annat än en mysig kväll, men jag har dock fått reklamera lite extra för den manliga halvdelen av 4-syds alumner…

Det med kvinnor och choklad (specielt tillsammans med ett rejält glas gott rödvin) är något helt specielt. Vi vet nog inte själva riktigt varför, men det finns nästan ingenting bättre här i livet!

Choklad har genom hela sin historia varit kännt som ett afrodisiakum. Och i nyare tid har forskning pekat på att intag av choklad kan påverka den del af hjärnan som kallas hypothalamus. Där ska vissa delar av innehållet i choklad eventuellt kunna påverka nivåerna av serotonin, et signalämne med en effekt som vi uppfattar som njutning. Chokladintaget ska också eventuellt kunna påverka en grupp av ämnen som kallas acylethanolaminer, vilka in sin tur aktiverar cannabinoida receptorer. Dessa receptorer stimulerar i sin tur frisättningen av endocannabinoider som ger en effekt av eufori.

Nice.

Giv lyd fra dig

Comment