i Musik

Fade Into You

Jeg har en teori. Den er fuldstændig uunderbygget. Jeg har absolut ingen forskning til at bakke den op. Det er ren spekulation. Men her den:

Hypotese: Det er umuligt at ødelægge sangen ‘Fade Into You’.

Sådan. Der er den. Mit banebrydende bidrag til menneskehedens kollektive viden og erindring. Originalen af Mazzy Star er selvsagt vidunderlig. 90’ernes helt uden konkurrence bedste sang. Men prøv så at lytte til disse to coverversioner. Begge er pragtfulde på hver deres måde:

I både akustiske og trip-hoppede udgaver skinner sangens uudslettelige guddommelighed igennem. Det er ganske forunderligt.

Er der nogle sange, I har et tilsvarende forhold til?

Giv lyd fra dig

Comment

 1. Min umiddelbare tanke var “Roads” af Portishead, og jeg var sikker i min sag, indtil jeg lavede min research og fandt frem til ganske få coverversioner, hvoraf de fleste i den grad manglede det udefinerbare “noget”, der gør originalen så eminent.

  Min teori var og er, at det er Fender Rhodes, der gør nummeret så magisk. Hvis bare keyboardintroen er der, så kan det ikke gå galt, men..

  My Dying Bride – https://youtu.be/zU450iMsdOk
  Et cover der læner sig meget op ad originalen og intet forsøg gør på, at tilføje sin egen sound. Det er kedeligt og gør nummeret lidt “nå”, hvilket er en nær skandale.

  Bristol – https://youtu.be/jn7GktNLo3A
  Ok, sangeren er ikke helt min kop te, men her prøver bandet faktisk at nyfortolke og, hvad jeg finder mest modigt, fjerner simpelthen Fender Rhodes fra sangen. Flabet. Og suget i maven er pist væk.

  Jeg har dog flere bands/sangere, jeg gerne hørte et cover fra, men på den anden side, er “Roads” måske alligevel et nummer, der er meget let at ødelægge.

 2. ‘Roads’ er et fint nummer. Har ikke lyttet til det længe, og det inspirerede mig til at finde de to første Portishead albums frem og give dem et lyt. Mit yndlingsnummer med dem er ‘Biscuit’. Jeg nærmede mig Portishead (og trip-hop i almindelighed) fra hip-hop siden, og var vild med den stenede sample (“I’ll neeeeeeever faaaaall in loooooove agaaaaaaaaaain”) og den mystiske scratching. Hvis du en dag vil have et chok, så lyt til originalen de samplede til ‘Biscuit’ her: https://www.youtube.com/watch?v=-O67mmaAfSk

  Min yndlings Fender Rhodes sang er denne: https://www.youtube.com/watch?v=tJWM5FmZyqU

  Ved ikke om det ligefrem er noget jeg er stolt af.