i Musik

Forspildt West Coast

Afkoblet af den musikalske mainstream gør jeg dog stadig enkelte sporadiske forsøg på at følge med i, hvad der er godt og smukt og ægte inden for musikken. Læser derfor med hos Bloggers By Choice, der plejer at have udmærket fat i kvalitetsmusik.

Da jeg for nylig (karakteristisk sent, skal det siges) fik opdaget deres ‘Bedste Sange i 2014’-liste, var jeg derfor over den som en glubsk høg.

Der er mange aldeles udmærkede kreationer på. Bevares, jeg forstår nok ikke den kollektive besættelse af Kiesza ‘Hideaway’, der i mine gamle ører lyder som en b-side fra at acidhouse-bølgen var på retur i foråret 1992. Og så er der selvfølgelig en række genresange, som jeg heller ikke gider spilde mit liv på. Det er nok derfor, jeg ikke skal høre P3 alt for længe af gangen mere. Det får min indre 53 årige mand frem.

Én af sangene irriterer mig dog ekstraordinært meget. Det er Lana Del Rey ‘West Coast‘.

Hun har gjort det før med ‘Young & Beautiful’, der var en tabuiseret nydelse for mig tilbage i 2013. En syndefuld nydelse, som jeg ikke kunne lade være med at lytte til.

Men ‘West Coast’ er særlig slem, da den første 1/3 af sangen er aldeles brilliant. Det er som et af de bedre afsnit af ‘Californication’. Se bare musikvideoen, som Hank Moody ikke kunne udføre mere nihilistisk. Det første minut af ‘West Coast’ har potentiale til at gøre sangen til en trip-hop klassiker af episk størrelse. Men så sker det … et fuldstændigt break. Hvorefter sangen går ned i halvt tempo og udånder i et kedsommeligt stønneri. Hvilket sikkert har sit publikum, men ødelægger alt for os, der stadig egentlig godt kan lide Portishead og Massive Attack.

Det ærgrer mig.

Dels fordi det er irriterende hele tiden at genstarte en sang efter et minut. Dels fordi det ene minuts genialitet i en mere retfærdig verden var tilfaldet en musiker, som rent faktisk fortjente det.

PS. 2014’s bedste sang var og er War On Drugs – ‘Under the Pressure’. Der er ikke noget at diskutere i den sammenhæng.

Giv lyd fra dig

Comment