i TV-serier

The Americans er stadig midt-10’ernes bedste tv-serie

Det er vitterligt ikke særlig kønt når det sker, men i går lavede jeg et begejstret rumpehop fra sofaen1 og udstødte et tilfreds grynt. Jeg opdagede nemlig, at man nu kan streame sæson to af ‘The Americans’ på den danske Netflix.

Jeg var stærkt begejstret for den første sæson, og vi så straks et nyt afsnit. Og på mirakuløs vis holder serien sin nærmest enestående høje klasse og kvalitet.

Serien er faktisk så fremragende, at jeg det meste af tiden glemmer at hovedrollerne spilles af hende den utålelige skinke fra ‘Felicity’ og den flamboyante homoseksuelle bror fra ‘Brothers & Sisters’. Tidsbilledet af et et sen-Kold Krigs USA er sublimt udført. Jeg tror mere på ‘The Americans’ billede af 1982, end jeg på noget tidspunkt har troet ‘Mad Men’s fortærskede jerk-off til 60’er mode.

Og så er seriens historie basalt spændende. Storartet fortalt, og hele tiden med en melankolsk undertone.

Se hellere ‘The Americans’ før end senere. I vil ikke fortryde det.

 1. Min nedre ryg løftede sig et ganske pænt stykke op i luften og mine arme kom i svingninger []

Giv lyd fra dig

Comment

 1. Hvor syret – jeg har LIGE skrevet (ikke udgivet endnu) en lille anbefaling af alle tre sæsoner, der vitterligt ER fremragende. Den røg i toppen af min must-see-liste efter din sidste anbefaling, og i modsætning til dig, ELSKER jeg jo Keri Russell og Felicity. (Får det næsten helt dårligt over at du kalder hende en utålelig skinke – hun var min ven i de hårde teenageår!) I hvert fald – jeg er enig, det er godt, og det bliver det ved med at være. Tak for anbefalingen.

   • Tredje sæson er på internettet, du ved… ahem.
    Og ja, Felicity blev helt vanvittigt til sidst. Blandt os ægte fans er der generel konsensus omkring, at seriens sidste afsnit kom før alt det tidsrejsepjat. Hun var ret navlebeskuende og sårbar og følsom, hun overanalyserede alting og havde en penneveninde – det var lige noget for mig. :)

    • Hæ, hvor er det herligt at ‘ægte fans’ har deres egen slutdato på serien. Sådan har jeg det også til dels med Supernatural og Californication. Især sidstnævnte kunne med fordel være sluttet 2-3 sæsoner før den gjorde.